be connected

Women’s circle


Wat als er een plaats bestond waar er écht naar je geluisterd wordt, zonder oordelen. Een plaats waar je je verhaal kan delen zonder ongevraagd advies te krijgen. Waar je helemaal jezelf kan zijn, zonder angst om afgewezen te worden. Een veilige ruimte waar je een diepe connectie kan voelen met jezelf. Waar je je verbonden voelt met andere sensitieve vrouwen. Waarin iedereen gelijk is. Een plaats waar jouw stem gehoord wordt. Waar je kan praten vanuit je hart, daar waar je diepste verlangens, dromen en pijnen zich bevinden. Een moment helemaal voor jezelf om aan échte zelfzorg te doen op een dieper niveau.

Wat zou je zeggen als deze plaats er al is? Helemaal klaar om jou te ontmoeten?

een eeuwenoude traditie

Women’s circle

Vrouwen komen al duizenden jaren samen om hun verhaal te delen. Vaak tijdens de belangrijkste momenten van de maancyclus: nieuwe en volle maan. Dat is niet voor niets. Als vrouw is onze menstruatiecyclus nauw verbonden aan die van de maan. In een natuurlijke cyclus hebben we immers onze menstruatie met nieuwe maan en onze ovulatie met volle maan. Het ideale moment om gebruik te maken van de aanwezige energie om intenties te stellen (nieuwe maan) en los te laten (volle maan).

Ondertussen werd deze eeuwenoude traditie in een modern jasje gestoken.

Wat is een women’s circle?


Dit levert het op:

 • Echt gehoord worden zonder goedbedoelde adviezen
 • Steun krijgen en gezien worden zonder oordelen
 • Je veilig voelen om in zelfreflectie te gaan en je kwetsbaar op te stellen
 • Helemaal in je vrouwelijke kracht komen te staan
 • Een diepe connectie voelen met jezelf en een band opbouwen met andere sensitieve vrouwen
 • Een moment helemaal voor jezelf, van échte zelfzorg

Zo ziet een vrouwencirkel eruit:

 • We komen maandelijks online samen (1 keer per maand)
 • Een vaste groep van maximum 10 vrouwen
 • Elke cirkel duurt 90 minuten
 • Dit is het format:
  • Welkom check-in
  • Meditatie en ademhalingsoefeningen die je terug in balans brengen
  • Ervaringen delen
  • Reflectie
  • Afsluiting check-out

Dit zeggen deelneemsters

Lees hier welke mooie reacties ik kreeg op mijn uitnodiging:

“Het lijkt me heel leuk om mee te doen aan een women’s circle. De laatste tijd hoor ik er steeds meer van en het idee speekt me erg aan! Ik merk zelf dat ik het mis om op een dieper level te praten met anderen, ik praat eigenlijk met niemand over onderwerpen zoals mental health en spiritualiteit. Dus het lijkt me zeker fijn hieraan mee te doen!”

A.

“Dag Laura, even in alle rust jouw initiatief bekeken en het is net alsof de women’s circle op het juiste moment langskomt. Jouw idee wil en durf ik proberen, meer nog, precies waar ik naar op zoek was, maar niet wist dat het bestond. Bedankt om mij de kans te geven dit te proberen. Benieuwd wat het gaat worden.”

E.

Jouw investering

Deze women’s circle wordt eenmalig aangeboden tegen een aantrekkelijke pilot prijs:

 • 30 € per 3 maanden
 • OF 50 € voor 6 maanden (= 1 maand gratis)
 • OF 100 € per jaar (= 2 maanden gratis)

Ja, dit wil ik!

De women’s circle start van zodra we een vaste groep vrouwen hebben gevormd. Wil je graag op de hoogte gehouden worden wanneer deze women’s circle doorgaat?

Meld je hieronder aan voor de wachtlijst. Je ontvangt nadien een mailtje met meer praktische info en hoe je kan meedoen. Je kan nadien nog steeds beslissen of je meedoet of niet.

Zit je nog met een vraag? Contacteer me via DM @laura.leiddraad of e-mail me laura@leiddraad.be

Veelgestelde vragen


Hoe gaan de circles door?

Online via Google Meet. Je hoeft hiervoor niets te installeren of geen account te hebben. Je kan deelnemen via de browser. Een goede internetverbinding is wel nodig.

Wat als ik er niet live bij kan zijn?

Idealiter ben je er elke keer bij. Dat is belangrijk om vertrouwen en een band op te bouwen met de andere vrouwen in de groep. Kan je er een keertje niet bij zijn? Ik bekijk de mogelijkheid tot het opnemen van de sessie.

Is een women’s circle hetzelfde als groepscoaching of groepstherapie?

Neen. In een women’s circle is iedereen gelijk, ongeacht leeftijd, ervaring, … Ook al ben ik zelf een coach, ik neem in de women’s circle geen coachende rol op. Mijn rol is het faciliteren van de cirkel. Ik breng een vaste groep vrouwen samen, zorg voor een veilige omgeving waarin vrouwen in alle openheid hun verhaal kunnen delen, dat iedereen aan het woord kan komen …. Er wordt geen advies gegeven, we luisteren met een open geest en hart naar elkaar en vertrekken vanuit persoonlijke ervaring.

Een women’s circle kan wel een goede aanvulling zijn op coaching of therapie. Bespreek dit zeker met je behandeld arts, coach of therapeut.

Wanneer moet ik betalen?

Je betaalt het bedrag voor je eerste deelname. Je hoeft dan verder niets te doen. Als je ‘abonnement’ er bijna op zit, krijg je de vraag of je verder wil deelnemen. Je krijgt dan opnieuw een betaalverzoek. 

Ben ik er sowieso bij als ik op de wachtlijst sta?

Als je de vragenlijst (wachtlijst) invult, dan ontvang je van mij een mailtje met praktische info en een verzoek tot een verkennend gesprek. In dat gesprek bekijken we wat jouw verwachtingen zijn, of het iets voor jou is en of je bij de groep past. Dat is namelijk heel belangrijk omdat we met een vaste groep gelijkgestemde vrouwen verder gaan. Groepssfeer en veiligheid zijn een essentieel onderdeel van een women’s circle, daarom selecteer ik een groep vrouwen die goed bij elkaar passen en zich kunnen vinden in de visie van een women’s circle. Het invullen van de wachtlijst verplicht je dus tot niets. 

Ik heb geen burn-out of chronische stress, kan ik dan ook meedoen?

Ja natuurlijk! De circle richt zich tot sensitieve vrouwen die de connectie met zichzelf willen versterken en in contact willen komen met andere sensitieve vrouwen. Je hoeft dus geen last te hebben van chronische stress of een burn-out. 

Wat als ik nog niet zeker ben of ik voor langere tijd wil deelnemen?

Als eerste plan ik met je een verkennend gesprek. Hier leg ik uit wat je van de women’s circle mag verwachten. Zie het als een moment waarop je kan voelen of je bij de women’s circle past. Bovendien starten we de eerste 3 maanden als semi-open cirkel: dat wil zeggen dat er nieuwe vrouwen kunnen aansluiten of vertrekken. Nadien wordt de cirkel gesloten en zetten we de rest van het jaar verder met een vaste groep vrouwen. 

Eenmaal de cirkel gesloten is kan je je wel op de wachtlijst plaatsen voor de volgende keer dat de cirkel opengaat. Dan houd ik je hiervan op de hoogte.