Mijn verhaal


Ik heb zelf ondervonden wat chronische stress met je kan doen. Zo kwam ik in 2015 in een burn-out terecht en later kampte ik met angst- en paniekaanvallen. Ik werd wakker geschud en nam de regie over mijn leven terug in handen. Hieronder deel ik mijn verhaal.

Luister je liever? Check dan zeker ook even mijn podcast aflevering.


Mijn jeugd

Als klein meisje was ik al dol op dieren en ging ik helemaal op in de natuur. Als lid van de jeugdbeweging leefde ik elke zondag buiten, ook in slecht weer. Wanneer we dan op tentenkamp gingen, wilde ik na een week zelfs niet meer naar huis, zo leuk vond ik het om één met de natuur te zijn. Met op te groeien kreeg ik andere interesses en zo ben ik mijn verbondenheid met de natuur en mezelf langzaamaan kwijtgeraakt.

Werk

Ik ging lange tijd op in mijn werk als maatschappelijk assistent en ook in mijn vrije tijd was ik er altijd voor anderen. Mezelf zette ik steeds op de laatste plaats.

Doordat ik weinig stilstond bij hoe ik mij voelde en wat ik nodig had, kwam ik in een burn-out terecht. In die tijd deed ik heel wat inzichten op. Zo besefte ik o.a. dat mijn job en werkomgeving moesten veranderen. Ik startte een opleiding in avondonderwijs om meer richting te krijgen. Ik werd toen ondergedompeld in coachingstechnieken. Dit was wat ik wilde doen.

Na mijn burn-out

Ik veranderde van job en werd pedagogisch begeleider (een coach voor onderwijsprofessionals). Maar ook daar kwam ik mezelf opnieuw tegen: in 2018 kampte ik met angst- en paniekaanvallen. Wat me erdoor hielp was wandelen, bullet journaling en hartcoherentie (een speciale ademhalingstechniek die mijn coach me aanleerde).

Uit beide ervaringen heb ik zoveel inzichten opgedaan dat ik deze met anderen wilde delen. Ik zag bijvoorbeeld in dat ik me al heel mijn leven aanpas aan anderen en dat beide wake-up calls nodig waren om terug de weg te vinden naar mezelf.  

 

Wandelen

Wandelen in de natuur heeft enorm bijgedragen aan mijn herstel bij burn-out en ook later toen ik angst- en paniekaanvallen kreeg door chronische stress. Het hielp me ook terug verbonden te zijn met mezelf.

Ik ben ervan overtuigd dat een boswandeling een grote impact heeft op je gezondheid. Vandaar heb ik me verdiept in natuur- en wandelcoaching. Wat ik al intuïtief ervaren had, werd ook bewezen in talloze onderzoeken. 

Fun facts


 • Ik heet voluit Laura Bock
 • Ik ben 32 jaar, maar iedereen schat me veel jonger
 • Ik verslind boeken (<3 young adult en fantasy)
 • Ik ben een die-hard Star Wars fan
 • Ik behaalde een professionele bachelor sociaal werk in 2009
 • Ik ben zowel een katten als een hondenmens
 • Tuinieren en vogels spotten zijn mijn nieuwste hobby’s
 • Ik woon samen met mijn man in een huis omringd door groen in het prachtige Belgisch Limburg.
 • Het liefste zou ik een boerderij hebben vol dieren en een privé bos (a girl can dream)
 • Voor tiramisu mag je me ’s nachts wakker maken (maar dat is dan ook de enige reden;-)
 • Ik ben enorm leergierig en volgde al veel opleidingen (o.a. inspirerend coachen en oplossingsgericht werken)