Coaching

bij Stress en burn-out

Alles start bij jouw fundament. Eens je een sterke basis hebt, merk je dat de andere stappen veel makkelijker gaan. Door je terug verbonden te voelen met jezelf ga je écht in je kracht komen te staan. 

Tijdens wandelcoaching help ik je in het bijzonder om jezelf af te remmen en je in contact te brengen met de natuur zodat het bos zijn helende werk kan doen. Ik loop letterlijk en figuurlijk naast jou. 

Ik maak gebruik van een combinatie van wandelcoaching (face-to-face) en online coaching (op afstand). Zo haal jij het meeste uit de coachingsessies.

Wandelcoaching

In de natuur zijn, geeft je een goed gevoel. De geluiden van het bos, de geur van de bomen, de schone lucht … Ze verlichten je stress en jouw zorgen, helpen je te ontspannen en helderder na te denken.

Wat is wandelcoaching?

Wandelcoaching is meer dan alleen wandelend een coachgesprek voeren. We nemen de natuur mee in de coaching en zetten in op onze zintuigen. Ik baseer me hiervoor op shinrin-yoku (Japans voor ‘bosbaden’) dat al sinds 1980 bestaat. Je kan het vergelijken met mindfulness in de natuur. 

Wat levert het op?

Door je te focussen op je zintuiglijke waarneming geraak je meer in balans en je kan beter ontspannen. Je leert omgaan met piekergedachten en zo meer te leven in het hier en nu. 

Als we in harmonie zijn met de natuur kunnen we helen. Je zenuwstelsel kan zich resetten, je lichaam en geest kunnen zich terug ontspannen. Zo vind je vanzelf terug de weg naar jezelf. 

Een boswandeling van een kwartier kan al wonderen doen voor onze gezondheid. Zo daalt de concentratie van het stresshormoon Cortisol, bloeddruk en hartslag. 

Wist je dat?

 Er is voldoende bewijs dat ‘bosbaden’:

  • stress vermindert
  • concentratie en geheugen verbetert
  • de bloeddruk verlaagt
  • depressie verhelpt
  • de pijngrens verlegt
  • het immuunsysteem boost
  • energie geeft

Door te wandelen wordt ook endorfine aanmaak gestimuleerd, wat ons alerter maakt, beter doet denken en op ideeën doet komen.

Online coaching

Online coaching kan op verschillende manieren in je traject worden ingevuld, afhankelijk van welk pakket je kiest. Zo kan je tussendoor e-mailen met vragen of reflecties. Ook een online videogesprek is mogelijk: zo kunnen we elkaar toch zien, zonder dat jij de deur uit moet. Voor een online videogesprek zijn verschillende tools mogelijk. Ik gebruik graag Google Meet en Whatsapp.

Klaar voor verandering?

Vraag jouw gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Veelgestelde vragen


Hoe verloopt een coachingssessie?

Na een positief kennismakingsgesprek plannen we een eerste coachingsgesprek. Hierbij gaan we dieper in op jouw gewenste toekomst en stippelen we samen een passend traject uit. We zijn gelijke partners in dit verhaal, die evenveel in te brengen hebben.

Afhankelijk van wat we afspreken, gebeuren de gesprekken via een online videogesprek of een wandelcoachsessie of een combinatie van beiden. 

Ik heb geen goede conditie, gaat wandelcoaching dan wel lukken?

Ik houd rekening met jouw tempo, zowel in je proces als tijdens het wandelen. Bij wandelcoaching draait het niet om het aantal kilometers dat we doen. Het is geen wedstrijd, in tegendeel. Wandelcoaching draait om verstilling. We wandelen sowieso op een traag tempo en staan regelmatig letterlijk en figuurlijk stil bij onze omgeving. Om je een concreet beeld te geven: over een afstand van 2,5 km doen we gemiddeld 2 uur.

Hoeveel kost een coachsessie?

Ik werk met pakketten, zo is het duidelijker wat jij krijgt en kan je zelf kiezen wat bij je past. Op mijn tarievenpagina vind je alle info.

Is wandelcoaching wel iets voor mij?

Wandelcoaching kan ingezet worden als dit bijdraagt aan jouw proces. We bespreken dit samen en bekijken wat jou het best kan ondersteunen en op welk moment. 

Hoe lang duurt een coachsessie?

Wandelcoaching
Onderzoek wijst uit dat een boswandeling van een kwartier al een positieve invloed heeft op onze gezondheid. Voor een langdurig effect wordt er echter aangeraden om +/- 2 uur te gaan wandelen in een bosrijke omgeving. Daarom duren de sessies in het bos ook 2 uur, dat levert jou het meest op!

Online coaching
Afhankelijk van welk pakket je kiest, kan je wandelcoaching combineren met een online videogesprek. Die sessie duurt dan 90 minuten. 

Bij bepaalde pakketten is ook een wekelijkse check-in van 15 minuten inbegrepen.

Tijdens het voorafgaand kennismakingsgesprek kijken we samen wat voor jou het best werkt en haalbaar is.